Aici, in intariturile acestea zidite de Dumnezeu, in Muntii Gorjului care isi cresteaza pe albastrul inchis al cerului, varfurile lor inalte, negre, neregulate, iar poalele si le revarsa intr-un amestec de pamant rosu (TERRA ROSA) si stanca cenusie, in soptitul izvoarelor si in freamatul codrilor, si unde nu e parau, nici plai de care sa nu fie legata o amintire scumpa sufletului nostru, am ridicat PENSIUNEA TERRA ROSA pentru iubitorii de liniste, de aer curat si de natura frumoasa. Va invitam sa gustati din farmecul acestui colt de rai.

Bun venit la pensiunea Terra Rosa!

Deschidem larg poarta grea de lemn, calatorului intors la natura si care va descoperi carari care unesc pe vesnicie sufletele oamenilor.

Putem gazdui 28 drumeti in 14 camere cu bai proprii si le putem servi bucate si bauturi alese oltenesti.

La noi acasa toate te inveselesc, aerul curat, freamatul frunzelor de stejar, cantecul pasarilor, casele albe, infatisarea mandra si voiniceasca a gospodarilor, chipul rumen si luminos al satenilor.

In podul casei avem camasile albe, cusute cu arnici si cu fluturi, maramele invarstate cu borangic, scurteicile inflorite si sumaiasele cu  ciucuri, valnicele de lana neagra, vargate cu rosu, betele inguste, cusute cu margele, itari de dimie alba, un razboi de tesut, o furca de tors si multe alte scule de-ale gospodariei de odinioara.

ATRACTII TURISTICE

Cum iesim din vatra satului coboram dealul si cotim la stanga si in fata noastra se ridica un munte inalt si drept ca un zid, de crezi c-aici e sfarsitul lumii. Ne-apropiem, si deodata, la o cotitura, ni se deschide, printre doua stanci colturoase, intrarea inlauntrul muntelui, cheia adanca si ingusta a Sohodolului. E racoare, si vuietul apei rasuna. De pe fundul acestei prapastii ne uitam cu groaza-n sus la namilele de stanci aninate de peretii cheii ca niste dihanii ce stau la panda, gata sa se prabuaeasca peste noi.

La 15 minute de mers cu masina ,pe varful unei stanci fioroase, iti apare, in toata fantastica ei maretie, manastirea Tismana, cu zidurile ei indraznete, cu turnurile ei inalte de castel din timpurile vechi. Te uiti inmarmurit, ca la o minune, si nu stii bine de-i aieve, ori e-n vis.

Si alte locuri frumoase ai sa mai descoperi daca ajungi prin partile noastre. Iti enumaram o cateva din ele si promitem sa te indrumam sa le privesti ca sa iti umpli sufletul de liniste si bucurie.

Manastirea Lainici, Manastirea Polovragi, Manastira Visina, Cheile Oltetului, Defileul Jiului, Cheile Corcoaiei, Pestera Muierilor, Pestera Polovragi, Traseul Transalpina, Statiunea Ranca, Baile Sacelu,  Casa Memoriala Constantin Brancusi, Ansamblul Monumental Constantin Brancusi din Tg-Jiu, Muzeul Arhitecturii Populare Gorjene Curtisoara, si multe multe altele…

Pensiunea Terra Rosa - cazare Runcu Gorj
Pensiunea Terra Rosa - cazare Runcu Gorj
Cazare Tismana
Cazare Tismana
Cheile Sohodolului cazare
Cheile Sohodolului cazare

Lasă un răspuns

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata.

Posteaza comentariu